به گزارش همشهری آنلاین، نیویورکتایمز افزود: «بیانیه کاخ سفید پس از این تماس، شدیدترین توبیخ آمریکا به اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر است که نشانگر نارضایتی فزاینده بایدن از نتانیاهو است.»
این روزنامه نوشت: «کاخ سفید تا به این مرحله پیش نرفت که مستقیماً اعلام کند رئیس جمهور آمریکا تحویل سلاح به تل آویو را متوقف میکند یا شرایطی را برای نحوه استفاده از آنها وضع خواهد کرد، همانطور که اعضای حزب دموکرات از بایدن خواستهاند.»
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد: «بایدن تاکید کرده حملات به کارکنان بشردوستانه و همچنین وضعیت کلی انسامی درغزه غیرقابل قبول است و اسرائیل باید یک سری گامهای مشخص، ملموس و قابل اندازهگیری را برای رسیدگی به آسیبهای وارده به غیرنظامیان، رنجهای مردم و سلامت و ایمنی امدادگران اتخاذ کند، سیاست امریکا در قبال غزه با ارزیابی ما از اقدام فوری اسرائیل در قبال این موارد تعیین خواهد شد.»
به گزارش نیویورک تایمز، «تهدید بایدن مبنی بر مرتبط کردن حمایت آمریکا با رفتار اسرائیل تحت فشار فزایندهای از سوی حزب او قرار گرفت به طوری که برخی از اعضای تیم قدیمی باراک اوباما، رئیس جمهور سابق، به طور صریحتر از بایدن انتقاد کردند و گفتند که وی تلاش زیادی برای مهار نتانیاهو انجام نمیدهد.»
طی این تماس، «بایدن از نتانیاهو خواست تا مذاکرهکنندگان خود را قادر سازد تا بدون تأخیر به توافقی (با حماس) برای بازگرداندن اسرا (اسرائیلی) به خانههایشان برسند». دو طرف همچنین درباره حادثه کشته شدن کارکنان آشپزخانه مرکزی جهانی در حمله اسرائیل به شهر دیرالبلح در مرکز نوار غزه در روز دوشنبه گذشته که منجر به کشته شدن ۷ نفر از شهروندان استرالیا،لهستان، بریتانیا، امریکا، کانادا و فلسطین شد، گفتوگو کردند.
«جان کربی»، سخنگوی کاخ سفید پس از این تماس در یک نشست مطبوعاتی از توضیح بیشتر درباره تغییرات خاصی که امریکا در سیاست خود در قبال اسرائیل و جنگ با غزه ایجاد خواهد کرد، خودداری کرد. وی با بیان اینکه واشنگتن امیدوار است در «ساعات یا روزهای آینده» شاهد اعلام اقدامات اسرائیل باشد، افزود: آنچه ما میخواهیم تغییر واقعی از سوی اسرائیل است و همانطور که میدانید اگر تغییری در آنها مشاهده نکنیم. از طرف ما، تغییری رخ خواهد داد.
وی اظهار داشت: «آنچه ما مشتاقانه منتظر دیدن آن هستیم و امیدواریم در ساعات و روزهای آینده شاهد آن باشیم، افزایش گسترده دسترسی بشردوستانه، باز کردن گذرگاههای اضافی و کاهش خشونت علیه غیرنظامیان و امدادگران است.
علیرغم فشار جناح چپ در حزب دموکرات، دولت بایدن همچنان به ارائه تجهیزات نظامی به اسرائیل ادامه میدهد، حتی در شرایطی که از نحوه مدیریت جنگ انتقاد میکند.
نظر شما